torstai 9. huhtikuuta 2015

13 täydellisen upeaa matkakohdetta Euroopassa

Kesä tulee ja mikä parasta – kesälomat tulevat! Jos rahaa on kertynyt sukanvarteen ja matkavarvasta kolottaa, niin kannattaa katsoa tästä kesän parhaimmat matkakohteet, ja ottaa jopa koko reitti talteen.
Listasimme 13 täydellistä matkakohdetta. Tervetuloa mukaan!


1. Purjehdusta Sørlandetissa, Etelä-Norjassa




Etelä-Norja tai ”Norjan Riviera” on yksi norjalaisten suosituimmista kesämatkailukohteista. Turistille tämä paikka on oikea löytö, sillä kaunis rannikko ja pienet saaret mahdollistavat moneen. Kesäisen päivän voi viettää veneillen, kalastaen, eväitä syöden, uiden saarten sopukoissa tai vieraillen historiallisissa nähtävyyksissä kuten vaikkapa Lyngørissa ja Merdøssa.
Lisää osoitteessa: Visitnorway.com

2. Herkuttelua ja hiekkarantoja Syltissä, Saksassa




Moni ei uskoisi, että Saksasta voi löytää tällaisia unelmarantoja. Mutta kyllä voi. Nämä kauniit valkoiset hietikot sijaitsevat Pohjois-Saksassa Sylt-saarella. Matkustus sinne käy helposti joko lautalla, autolla, junalla tai jopa lentokoneella.
Sylt tarjoilee sekä urheilutapahtumia, kylpylöitä, kunnon yöelämää että herkuttelijoille loistavaa ruokaa.
Lisää osoitteessa: Sylt.de

3. Kulttuuria Gentissä, Belgiassa



Yllättävää, miten Gent on pysynyt piilossa matkailijoita, sillä se tarjoaa kulttuurillisia elämyksiä (museoita, gallerioita ja historiallisia rakennuksia) enemmän kuin Belgian muut kaupungit. Gent on kuuluisa myös puutarhoistaan ja puistoistaan, ja sinne matkustaa Brysselistä junalla 45 minuutissa.
Lisää osoitteessa: Visitgent.be

4. Ruokaekskursio Lilleen, Ranskaan



Istu kahvilan terassille kroissantin ja kahvin kera ja nauti oikeasta ranskalaisesta tunnelmasta.
Lille sijaitsee ihan Belgian rajan lähellä, ja se on tunnettu ystävällisyydestään. Kaupunki tarjoaa vierailijoille muun muassa kauniin vanhankaupungin, kolme kuuluisaa taidemuseota, shoppailumahdollisuuksia ja erinomaisia ruokailupaikkoja. Lisäksi Lillessä opiskelevat nuoret pitävät  huolen siitä, että yöelämässä riittää huisketta ja vilinää.
Lisää osoitteessa: Lilletourism.com

5. Taidetta ja valkoisia rantoja St. Ivessä, Englannissa




Oli vuodenaika mikä hyvänsä, tämä kaunis merenrantakaupunki tarjoaa elämyksiä joka päivä. Miellyttävä ilmasto ja upeat hiekkarannat houkuttelevat sekä turisteja että taiteilijoita ympäri maailman. Tämä satamakaupunki onkin tunnettu Lounais-Englannin taidekeskuksena.
Lisää osoitteessa: Stives-cornwall.co

6. Maalaisromantiikkaa Corkissa, Irlannissa



Jos on seilannut jo meren yli Englantiin, miksei samalla vierailisi Irlannissa. Cork on vanha satamakaupunki, jonka voi ottaa haltuun kävelemällä joko oman porukan kanssa itsekseen tai oppaan vetämällä kierroksella. Ei kannata missata Cork Tasting Trailia, jossa tepastellaan ympäri kaupunkia maistellen paikallisia herkkuja eri ravintoloissa!
Lisää osoitteessa: Cork.ie

7. Surffausta ja historiaa Sintrassa, Portugalissa




Seuraavaksi on aika siirtyä Keski-Euroopasta vähän eteläisemmille laitumille. Sintran henkeäsalpaavat maisemat ja arkkitehtuuri kiidättävät matkailijan helposti pois arkihuolista. Siis jos eivät surffaus, golfaus ja shoppailu ole sitä vielä tehneet.
Lisää osoitteessa: Sintraportugal.net

8. Paikallista viiniä ja linnakkeita Guadalestissa, Espanjassa




Guadalest on pieni kaupunki, mutta suuri elämys. Sieltä löytyy muun muassa 15 metriä pitkä, kiveen kaiverrettu tunneli, jonka kautta pääsee linnakkeen ja kaupungin sisälle. Tunnelin päässä näkyy valon lisäksi linnan rauniot sekä lukuisia museoita, ravintoloita ja käsityöpajoja. Ehdottomasti Espanjaa parhaimmillaan!
Lisää osoitteessa: Guadalest.eu

9. Välimeren salainen aarre Elba, Italia




Elba on italialaisten keskuudessa ehdottomasti suosikkimatkailukohde, eikä ihme. Kristallinkirkkaat vedet, turkoosit lahdet, valkoiset hiekkarannat ja pienet kylät merenrannalla jättävät kultaiset jälkensä jokaisen vierailijan muistiin. Tänne uudestaan.
Lisää osoitteessa: Infoelba.com

10. Seikkailuloma Rovinjissa, Kroatiassa




Elban rauhallisen ja rentouttavan lomailun jälkeen on aika saada vähän actionia. Siihen sopii mainiosti Kroatin fotogeneettisin kaupunki Rovinj, jossa voi ratsastaa, pyöräillä, lenkkeillä sekä harrastaa kaikenlaista vesiurheilua.
Lisää osoitteessa: Rovinj.co

11. Vihreyttä ja kuumia lähteitä Bledissä, Sloveniassa



Puhdas ja raikas ilma, upea järvi, Alpit, kuumat lähteet ja mitä vielä. Tämän kaiken tarjoaa Bled. Slovenia on myös hyvä matkakohde niille, jotka haluavat reissata pienemmällä budjetilla, mutta jotka silti haluavat nauttia hyvästä ruoasta ja kunnon majoituksesta.
Lisää osoitteessa: Bled.si

12.Vaellusta Kärntenissä, Itävallassa



Nyt kun on päästy ulkoilun makuun, niin lisää loistavia vaelluspaikkoja on löytyy tietysti Itävallasta. Kärntenin mielettömät maastot ja korkeat vuoret tarjoavat vaellusmahdollisuuksia kaiken ikäisille. Kukkuloiden ja vuorten keskeltä löytyy somia pikku järviä, joihin voi pulahtaa kesken kävelylenkin.
Lisää osoitteessa: Carinthia.at

13. Kylpylöitä ja rentoutumista Böömin alueella, Tšekissä



Vaelluksen jälkeen onkin sitten täydellistä rentoutua Euroopan parhaissa kylpylöissä. Niitä löytyy Tšekistä Böömin alueelta, jonne pääsee Itävallasta kätevästi autolla, junalla tai lentäen.
Karlovy Vary on ehkä kaikkein tunnetuin ja suosituin kylpyläkaupunki tällä alueella, mutta Marianske Lazne sekä Frantiskovy Lazne eivät jää kilpailussa kovin kauas taakse.
Lisää osoitteessa: Mydestination.com
Kyllä tällaisen loman jälkeen jaksaa taas pakertaa arjessa!
 
Muistahan vielä katsoa matkatarjouksia:
  
www.top10matkatarjoukset.com
Onko sinulla matkakuume? Katso uusimmat tarjoukset! TravelBird.fi

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti