torstai 9. huhtikuuta 2015

Perhelomalle edullisesti

Näin vietät halpaloman

Loma on kiinni lomatunnelmasta eikä rahasta. Selvitin, mihin nelihenkinen perhe pääsee lomalle pienellä budjetilla. Jo satasellakin voi viettää hauskan lähiloman.

Kesäloma tulossa, mutta työnantaja leikkasi lomakorvaukset! Tämä on ikävän tuttu tilanne monessa perheessä tänä kesänä. Lapset kinuavat lomaa ja kieltämättä, olisihan matkailu mukavaa. Suomen Rahatieto laski  neljä erilaista lomabudjettia nelihenkiselle perheelle. Pienin niistä on sata euroa ja suurin tuhat euroa.
 
Kyllä satanen riittää nelihenkisen perheen päivän lomalle, kun tarkkaan laskee. Kuulostaa epäuskottavalta, mutta ei ole. Hyvä periaate on, jos budjetti ei veny, kannattaa venyttää mielikuvituksensa rajoja.
 
Loma voi olla mitä vaan, kunhan se eroaa arjesta. Kunnon asenteella lomaa vietetään vaikka kotikaupungissa retkeillen. 

Nyt on monessa paikassa lomailijan markkinat. Se näkyy todella hyvin tarjouksina muun muassa majoitus- ja palvelutarjonnassa.  Alennettuja hintoja ei kannata miettiä liian pitkään, nopeat korjaavat parhaan tarjoussadon.

Satasella
liukumäkeen


Sadalla eurolla perhe pääsee esimerkiksi vesipuistoon Espooseen tai päiväksi Tallinnaan. Säästöbudjetissa perheen ruokaan jää alle 30 euroa. Ravintolassa sillä ei syö, mutta kunnon eväät saa sillä kaupasta mukaan. Retkimieli tulee bonuksena, kun meri kimmeltää ja laivan kannella otetaan omia eväitä esiin.

Kolmella sadalla eurolla perhe pääse nauttimaan jopa kansainvälisestä hotellitunnelmasta. Yöreissu Tallinnaan mahtuu kevyesti budjettiin. Hotellista riippuen kassasta riittää vielä illalliseen ravintolassakin. Samalla rahalla perhe käy päiväretkellä Tukholmassa ja syö laivalla mennen tullen.

Mökkiloma Suomessa lähtee jo 500 euron budjetilla, jos viikon ruuat osaa ostaa sadalla eurolla. Yhtä paljon kuluu, kun koko perhe kuntoilee kolme päivää tai nautiskelee olostaan kylpylässä. Viidellä sadalla eurolla perheen kaupunkiloma Tukholmassa tai Tallinnassa saa uutta hohtoa.

Lontooseen
tai aurinkoon


Tonnin budjetilla perhe lähtee kunnolla ulkomaille eikä vain naapuriin. Tuhat euroa riitää äkkilähtöön Espanjaan, Kreikkaan tai Lontooseen.
                  Neljän hengen äkkilähtö voi toki olla vaikea saada, mutta aina kannattaa kokeilla. Viikko varmaa aurinkoa virkistää kummasti. Budjetti pitää varmasti, jos hotellimajoitukseen onnistuu saamaan mukaan ateriat.

Eikä lomallakaan pidä unohtaa olla tarkka rahoistaan. Aina kannattaa kokeilla tinkimistä, se maksaa vaivan. 

Ja muistahan päivän tarjoukset:
 
Onko sinulla matkakuume? Katso uusimmat tarjoukset! TravelBird.fi

www.top10matkatarjoukset.com TOP 10 Matkatarjoukset

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti