keskiviikko 15. huhtikuuta 2015

Vinkit edulliselle perhelomalle

Kesä lähestyy ja monissa perheissä aletaan jo suunnitella sopivia kesälomakohteita lasten kanssa. Päänvaivaa saattaa aiheuttaa se, minne lasten kanssa kannattaa mennä ja miten lomasta selviää kohtuullisella hinnalla.

1. Käytä nettiä

Parhaat lentotarjoukset ja halvimmat auton vuokraukset, hotellihuoneet sekä matkapaketit löydät internetistä. Matkanjärjestäjien omilta sivuilta sekä monilta keskustelupalstoilta löydät vinkkejä minne lasten kanssa kannattaa matkustaa ja mitä kohteessa voi tehdä.

2. Älä matkusta turistikohteisiin

Voit säästää pitkän pennin välttämällä matkustamista kaikkein suosituimpiin turistikohteisiin. Näin vältät myös ruuhkat ja turhauttavat odottamiset sekä jonottamiset. Rahaa voi säästää myös varaamalla lennot ja majoituksen omatoimisesti ilman matkanjärjestäjää.

3. Matkusta lomakauden jälkeen

Jos mahdollista loma kannattaa ajoittaa kesälomakauden ulkopuolelle, jolloin hinnat putoavat huomattavasti. Alennettuja hintoja löytyy aikaisin keväällä ja taas syksyllä. Monissa kohteissa on näinä aikoina myös hyviä tarjouksia perheille, kuten tuntuvia lapsialennuksia tai jopa lapsi-ilmaiseksi-tarjouksia!

4. Ole joustava

Voit säästää myös olemalla joustava lentojen ja loman ajankohdan kanssa. Jos mahdollista, suunnittele loma olemassa olevien tarjousten mukaan eikä tietyn viikon mukaan. Monesti pakettimatkan saa huomattavasti halvemmalla, kun lähtö on esimerkiksi keskellä viikkoa. Myös viime hetken lähtöjä kannattaa pitää silmällä, jos haluaa säästää rahaa.

5. Älä pelkää lentämistä lasten kanssa

Pienten lasten kanssa lentokoneessa matkustaminen saattaa tuntua hankalalta ajatukselta. Älä huoli turhaan, sillä usein lapset viihtyvät koneessa hyvin. Yli kolmivuotiaalla tulee olla oma paikka, mutta pienempiä voi pitää sylissä. Jos koneessa on tilaa saa matkustamoon monesti viedä myös turvaistuimen, jossa pieni vauva voi nukkua ja istua matkan ajan.

6. Valitse kohde automatkan päästä

Autolla matkustaminen on hyvä tapa säästää rahaa perhelomilla. Automatkailusta voi tosin tulla myös kallista jos ajat paljon bensaa kuluttavalla autolla ja maksat yöpymisestä välillä. Perusajatus on siis valita kohde niin, että se on järkevän ajomatkan päässä.

7. Harkitse leirintä- tai telttailulomia

Hyvä vaihtoehto edulliseen perhelomaan on telttailu- tai leirintäalueloma. Tämä on hyvä keino saada paljon ulkoilmaa ja olla aktiivinen. Monet leirintäalueet sijaitsevat lähellä huvi-, teema- ja vesipuistoja, joten tekemistä varmasti riittää. Lisäksi leirintäalueilla on usein myös paljon omia aktiviteetteja lapsille. Vuokraamalla asuntoauton tai -vaunun voi matkustaa vaivattomasti lasten kanssa ja pysähtyä aina kuin siltä tuntuu.

8. Älä sulje pois all-inclusive-lomia

Ota selvää minkälaisia all-inclusive-tarjouksia eri etelänkohteisiin on olemassa. All-inclusive-konsepti, jossa matkan hintaan kuuluu kaikki: lennot, hotellihuone, ruoat, juomat ja aktiviteetit, on kasvava trendi useissa etelän lomakohteissa. Perheellisiä saattaa myös helpottaa tämän lomamallin vaivattomuus.

9. Älä pelkää luksuskohteita

Ehkä haluaisit lähteä ihanalle luksuslomalle upeaan hotelliin, mutta epäilet niiden soveltuvuutta lapsille. Monissa luksusluokan kohteissa ollaan kuitenkin siirtymässä perheystävällisempää suuntaan ja lapset ovat enemmän kuin tervetulleita. Aktiviteetteja löytyy sekä aikuisille että lapsille.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti