lauantai 11. huhtikuuta 2015

Kevään halvat Euroopan matkakohteet

Akershus slott, Oslo

Akershus slott, Oslo (MARIANO MANTEL)

Kevään mittaan on vielä tulossa pyhiä, joiden aikana ehtii lomailla pitkän viikonlopun ajan. Esimerkiksi vapun tai helatorstain aikoihin on helppo lähteä matkaan. Matkahakukone momondo.fi selvitti kuusi eurooppalaista kohdetta, joihin lentää edullisesti kevään aikana. Lentojen hinnat tarkastettiin keskiviikkona 1. huhtikuuta.

1. Oslo, lennot alkaen 98 euroa
Norjan kauniissa pääkaupungissa luonto on lähellä. Lähes puolet meren rannalla sijaitsevasta kaupungista on metsää tai puistoa. Kauniista maisemista ja raittiista ilmasta voi nauttia esimerkiksi Holmenkollenin kaupunginosassa, jonne pääsee kätevästi metrolla.
Sataman reunalla sijaitsee muurein ympäröity Akershusin linnakkeen alue, jonne pääsee päivittäin ilmaiseksi. Sen korkeimmilta kohdilta on myös hyvät näkymät Oslonvuonolle ja yli kaupungin. Linnakkeen alueella sijaitsee myös renessanssiaikainen palatsi, Akershus slott, jonka sisään pääsee maksua vastaan tutustumaan maanalaisiin tyrmiin ja loistokkaisiin saleihin.
Istanbulin Hagia Sofia.
Istanbulin Hagia Sofia. (ELEEPHOTOGRAPHY)

2. Istanbul, lennot alkaen 158 euroa
Tiheään asuttuun Istanbuliin on helppo tutustua kävellen. Opastettuja kävelykierroksia järjestetään paljon, ja niiden avulla on helppo tutustua kaupungin kiinnostavimpiin osiin sekä parhaisiin nähtävyyksiin. Kaupungin vilinän jälkeen voi rauhoittua vierailemalla jollakin Prinssisaarista. Paikalliset kutsuvat saaristoa myös nimellä Adalar, ja se sijaitsee vain 20 kilometriä kaakkoon kaupungista Marmaranmerellä.
Concertgebouw'n edustalla.
Concertgebouw'n edustalla. (BOGDAN MIGULSKI)

3. Amsterdam, lennot alkaen 190 euroa
Amsterdamissa ei ole juuri korkeita rakennuksia, joten mikä tahansa korkea paikka tarjoaa hyvät näkymät yli kaupungin kattojen. Esimerkiksi tiedekeskus NEMO:n kaltevalta katolta näkee yli vanhan sataman, keskusrautatieaseman ja kuuluisien Hollannin Itä-Intian kauppakomppanian laivojen.
Syyskuusta kesäkuuhun voit myös nauttia ilmaisista klassisen musiikin konserteista Concertgebouw'ssa. Siellä järjestetään puolen tunnin mittaisia esityksiä joka keskiviikko kello 12.30. Konserttisalin maailmankuulun akustiikan lisäksi voit nauttia maksutta kaupungin hienoimpana pidetystä uusklassisesta arkkitehtuurista. Kansallisooppera ja -baletti järjestävät vastaavanlaisia lounaskonsertteja tiistaisin syyskuusta toukokuuhun.
Riian Vanhakaupunki.
Riian Vanhakaupunki. (ADRIáN PéREZ)

4. Riika, lennot alkaen 195 euroa
Latvian pääkaupunki on suoraan satukirjasta. Kaupungin jugend-arkkitehtuuri on maailmankuulua, mutta vanhankaupungin kapeilta kujilta löytyy myös paljon kaunista barokkityyliä ja keskiaikaisia merkkirakennuksia. Vanhaankaupunkiin voi tutustua vaeltelemalla pitkin pieniä katuja ja sitä voi ihailla yhdellä silmäyksellä yläilmoista Pyhän Pietarin kirkon tornista.
Paikalliset herkut ja matkamuistot kannattaa hankkia Riian keskustorilta, joka sijaitsee rautatieaseman viereen pystytyissä korkeissa hangaareissa. Se levittäytyy yli 72 000 neliömetrin alueelle ja on yksi Euroopan suurimmista toreista.
Kölnin tuomiokirkko.
Kölnin tuomiokirkko. (LUFTPHILIA)

5. Köln, lennot alkaen 215 euroa
Saksan neljänneksi suurin kaupunki sopii hyvin matkakohteeksi Berliinin jo läpikotaisin kolunneille. Kaupungin tunnetuin nähtävyys on goottilaistyylinen tuomiokirkko. Sen tornista aukeaa upea maisema, jos jaksaa kavuta sen yli 500 askelmaa. Urheilusuorituksen jälkeen voit palkita itsesi suklaalla ja kölschillä, joka on paikallinen keltainen pintahiivaolut. Kölsch nautitaan perinteisesti korkeasta ja kapeasta, hieman koeputkea muistuttavasta kahden desilitran lasista eli Stangesta.
Mercat de la Boqueria.
Mercat de la Boqueria. (KATHERINEPRICE)

6. Barcelona, lennot alkaen 238 euroa

Barcelona tunnetaan arkkitehti Gaudín suunnittelemista rakennuksista sekä ruokakulttuuristaan, mutta kaupunki tarjoaa myös upeita mahdollisuuksia rentoutumiseen Välimeren rannalla. Reilun kolmen kilometrin mittainen Barcelonetan rantakaistale sijaitsee ydinkeskustassa, yhdessä Barcelonan vanhimmista kaupunginosista. Chiringuito-rantabaarit reunustavat rantaa koko sen mitalta yhdessä hotellien, kasinoiden, kauppojen ja ravintoloiden kanssa.
Katalonian ruokakulttuuriin voit tutustua esimerkiksi La Boqueriassa, joka on koristeltu teräksinen halli aivan La Ramblan kävelykadun vieressä.

Muista katsoa matkatarjoukset myös:

Parhaat matkatarjoukset löydät täältä!

Onko sinulla matkakuume? Katso uusimmat tarjoukset! TravelBird.fi

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti