perjantai 10. huhtikuuta 2015

Reppureissaajan vinkit pitkälle ulkomaanmatkalle


Kun budjetti on pieni ja matka-aika tavanomaista lomaa pidempi ovat kaikki neuvot ja vinkit tervetulleita.

1) Pesulan löytäminen vieraassa maassa ja kaupungissa voi viedä aikaa ja hermoja. Pese siis vaatteesi itse lavuaarissa tai suihkussa. Käytä hotellin omaa saippuaa tai ota mukaasi pieni matkapakkaus pyykinpesuainetta.

2) Opettele ompelemaan. Rinkkaasi mahtuu vain vähän vaatteita, ja jos housujen nappi irtoaa tai haarukset sattuvat ratkeamaan, voit korjata nämä itse.

3) Joskus mahdollisuutta peseytymiseen ei ole. Esimerkiksi pitkien junamatkojen aikana puhdistautuminen onnistuu kosteuspyyhkeiden avulla.

4) Opettele sanomaan "ei kiitos" paikallisella kielellä. Tavallisesti matkailijoita kehotetaan opettelemaan "terve", "kyllä kiitos" ja "puhutko englantia", mutta yhtä tärkeää on osata kieltäytyä kohteliaasti. Tästä on apua esimerkiksi markkinoilla, joilla myyjiä on tungokseen asti.
5) Pidä mukanasi muutamaa tyhjää muovipussia. Näihin saat laitettua likaiset vaatteet ja kengät. Haisevat sukat saavat puhtaatkin vaatteet tuoksahtamaan.

6) Selvitä paikallinen hintataso jo etukäteen. Näin osaat tinkiä esimerkiksi taksissa, etkä tule maksaneesi liikaa.

7) Osta ruokasi kaupasta. Ruoka on huomattava menoerä, mutta siinäkin pystyy säästämään. Ulkona syöminen on mukavaa, mutta älä harrasta sitä liikaa. Silloinkin voit kysyä paikallisilta, missä he itse syövät. Näin löydät parhaat ja edulliset katukeittiöt jotka eivät rasita budjettiasi liikaa.

8) Tee ulkoasiainministeriölle matkustusilmoitus. Tämän pitäisi olla itsestään selvää etenkin niille, jotka matkustavat riskialttiille alueelle. Moni jättää kuitenkin sen tekemättä.

9) Opettele tinkimään. Sen lisäksi, että se on osassa kulttuureissa kohteliasta ja lähes pakollista, se säästää rahaa.

10) Kanna mukanasi läpykkäitä. Hotellien suihkut saattavat olla joskus todella karmeita paikkoja, eikä paljain jaloin lattialla seisominen houkuttele. Silloin flipflopeista on hyötyä.

Lähde: News.com.au

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti