perjantai 10. huhtikuuta 2015

Viikko lomaa ja vain 200 euroa?

Miksi lähteä ulkomaille lomailemaan, kun Suomenkin monet kolkat ovat vielä jääneet tuntemattomiksi? Kun asuu Länsi-Suomessa, ei välttämättä ole käynyt idässä - ja toisin päin.

Ota kohteiksi lännen Turku, idän Savonlinna ja vielä eksoottinen pohjoinen Rovaniemi. Tarkoitus on matkata ja majoittua halvalla, jotta rahat säästyvät oleiluun kohteessa.

Näin majoitut edullisesti


Tervetuloa sohvalle
Ideana on tarjota kodistaan majoituspaikka tuntemattomalle. Yleensä majoittaja ja matkaaja myös viettävät jonkin verran aikaa yhdessä. Näin paikalliseen meininkiin ja kulttuuriin pääsee sukeltamaan entistä syvemmälle. Pakko ei kuitenkaan ole.

Majoitus toimii vastavuoroisuusperiaatteella. Muista antaa jälkeenpäin netissä palautetta vastapuolesta: näin touhu pysyy turvallisena.

Elämät vaihtoon
Kotia tai asuntoa voi vaihtaa nettipalvelujen kautta. Jäsenyydestä veloitetaan yleensä jonkin verran. Homma toimii esimerkiksi seuraavasti: Helsinkiläisperhe tapaa oululaisperheen lentokentällä. Vaihdetaan avaimet ja vietetään viikko toisten kodeissa - helsinkiläiset Oulussa ja päinvastoin. Heillä on käytössään toisten talo, auto ja polkupyörät. Vaihdetaan hetkeksi elämää!


Matkusta


Peukalo pystyyn
Kokemus kertoo, mistä on hyvä yrittää saada kyytiä. Valitse paikka, jossa auton on helppo pysähtyä. Ei kannata jäädä liikennevaloihin, vaan esimerkiksi bussipysäkkien tai tienlevennysten lähettyville. Myös huoltoasemat ovat näppäriä. Kirjoita päämääräsi kylttiin isolla. Ole kärsivällinen. Lisää liftausvinkkejä löytyy helposti myös googlaamalla.

Kimppakyytiin
Yksin autolla ajaminen on epäekologista, tylsää ja kallista. Siksi kimppakyytejä harrastetaan Euroopassa yhä enemmän. Niitä varten on myös nettisivustoja, joihin voi jättää yhteystietonsa. Netissä sovitaan tapaamispaikka, ja bensakustannukset jaetaan.


Viihdy


Ruokaa: Turku:
Martinsillan grilliltä nakkeja ja sinappia, Vaakahuoneen saaristolaispöytä, Ravintola Blanko, (erinomainen brunssi, mutta palvelussa toivomisen varaa)

Savonlinna:
lörtsyä torilta, muikkuja näköalalla Seurahuoneen kuudennen kerroksen
terassilta

Rovaniemi:
Kahvila Kauppayhtiöstä kuhasushia, Marmariksesta porokebabia

Juomaa:
Turku:
panimoravintola Koulu, jokilaivat, Vaakahuone, Bar Kuka, Turun Kirjakahvila

Savonlinna:
panimoravintola Huvila (omat oluet), hurmaava Kahvila Saima, satamaterassi, ravintola Waahto

Rovaniemi:
jokirantaterassi Valdemari, Oliver’s Corner, Oluthuone, Uitto, Pub Pisto (kuuluisa Jari Tervon romaaneista)

Tekemistä


Turku:
Samppalinnan kesäteatteri: Five Guys Named Moe – Viisi veikkoa; Turun Linna; S/S Ukkopekka, Aurajoki, saaristo ja meri; Ruissalo

Savonlinna:
Putkinotkon kesäteatteri: Seitsemän veljestä; Olavinlinna; S/S Heinävesi; Norpparisteily Saimaalla

Rovaniemi: Lentävän Poron kesäteatteri: Kekkonen – syntymästä
kuolemattomuuteen; ravintolalautta Kemijoen Helmi; Lordin aukio ja Lordi-vahanuket; Joulupukin pajakylä ja Napapiirin maja; Angry Birds
-puisto; Ounasvaaran kesäkelkkarata; Kulttuuritalo Korundi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti