tiistai 21. huhtikuuta 2015

Ihania kesämatkakohteita erilaisille reissaajille

Lapsiperheelle

1.  Alcudia, Mallorca.

14 kilometriä matalia hiekkarantoja, turkoosinsinistä vettä, paljon vesiurheilumahdollisuuksia ja monta lapsiperheille sopivaa huoneistohotellia - ja kaikki tarpeellinen sijaitsee mukavan lähellä. Alcudia on siis täydellinen valinta lapsiperheille.

Suosittu Alcudian vesipuisto on monipuolinen, siisti ja hyvin valvottu. Alcudiasta löytyy myös vanhaa maalaiskaupunkihenkeä paikallismarkkinoineen sekä satamakaupungin tunnelmaa ravintoloineen ja kauppoineen.

Harkitse myös näitä:

2. Tigaki, Kos, Kreikka. Pienessä kylässä sijaitsee Kosin paras uimaranta. Loivasti syvenevä ranta sopii erityisen hyvin lapsiperheille.

3. Hersonissos, Kreeta. Hersonissoksessa päivät sujuvat vedessä leikkien. Kohde tarjoaa puhtaat hiekkarannat ja vesipuistoja.

Pariskunnalle

4. Taormina, Sisilia.

Jos etsit romanttista tunnelmaa, Sisilian itärannikolla sijaitseva Taormina on oikea paikka. Maalauksellinen pikkukaupunki onkin yksi Sisilian tunnetuimpia lomakohteita. Taorminan viehättävimpiä puolia ovat autottomat, kukkaloistossaan vertaansa vailla olevat kujat ja kulttuurihistorialliset nähtävyydet.

Maisemat hakevat dramaattisuudessa vertaistaan. Kaupunki sijaitsee ylhäällä kalliolla, safiirin lailla kimaltelevan Naxoksen lahden yläpuolella. Kaukana horisontissa usva kietoo majesteettisen Etnan huipun vaippaansa.

Euroopan aristokraatit saapuivat Taorminaan jo 1800-luvulla viettämään kesiään, ja vuosisadan takainen ylellinen tunnelma viipyy yhä matkailijan ympärillä.

Harkitse myös näitä:

5. Korfu, Kreikka. Vehreällä Korfulla päivät kuluvat satamakaupungin tunnelmasta nauttien ja vanhankaupungin kujilla vaeltaen.

6. Castelsardo, Sardinia. Viehättävä pikkukaupunki huokuu romantiikkaa. Merenrantakaupungista löytyy useita tunnelmallisia ravintoloita.

Kavereiden kesken

7. Hvar, Kroatia.

Keskiaikainen mutta eloisa Hvarin kaupunki samannimisellä saarella on suosittu jetset-kohde. Päivät nautitaan auringosta ja kristallinkirkkaista vesistä. Vuokraa vaikka vene ja matkaa lähisaaristoon etsimään hienoja pieniä uimapoukamia. Kaupungin ravintolavalikoima on runsas.

Koko kesäsesongin ajan järjestetään Hvarin musiikkifestivaalit, jolloin konsertteja sekä rock-gaaloja on luostareissa, katedraaleissa ja kirkkaan taivaan alla. Aktiiviseen lomailuun antavat mahdollisuuden useat sukelluskeskukset. Ostospaikkana Hvar ei ole paras mahdollinen, mutta päiväretki mantereelle Splitin kaupunkiin lautan kyydissä täyttää varmasti jokaisen shoppailijan intohimot.

Harkitse myös näitä:

8. Nizza, Ranska. Turkoosi meri ja lämpimät kesäpäivät takaavat rennon lekottelun yhdessä Ranskan tyylikkäimmistä kaupungeista. Myös shoppailumahdollisuudet ovat rantalomakohteiden aatelia.

9. Lagos, Portugali. Pienestä merenrantakaupungista löytyy kaikki! Upean pitkän hiekkarannan lisäksi kaupunki tarjoaa loistavat ostosmahdollisuudet.

Seikkailijoille

10. Menorca, Espanja.

Mallorcan pieni sisarsaari hurmaa monipuolisuudellaan. Rantoja on enemmän kuin Mallorcalla ja Ibizalla yhteensä, ja niistä onkin hauska etsiä omaa suosikkiaan. Macarellan kupeessa sijaitseva Macarelleta on upea luonnonranta, ja Cavallerian punahiekkaisella rannalla pääsee kokeilemaan mutakuorintaa. Luonnonrannoille suunnatessasi kannattaa ottaa mukaan tarpeeksi vettä ja evästä, sillä ravintoloita ja muita palveluja ei ole.

Koko Menorcaan on helppo tutustua parissa päivässä. Ehdottomia kohteita ovat Ciutadellan ja Mahonin kaupunkien lisäksi esimerkiksi Binibeca Vellin valkoinen kylä ja Monte Toron kukkula. Auto on täällä hyvä kulkupeli, mutta jos aika riittää, vuokraa polkupyörä tai lähde vaellukselle.

Harkitse myös näitä:

11. Maddenan saaristo, Välimeri. Vehreät saaret ja niiden kauniit koskemattomat rannat houkuttelevat seikkailunhaluisia.

12. Arborea, Sardinia. Erilainen aurinkoloma sujuu esimerkiksi hevosten tai purjehduksen parissa.

Varttuneille

13. Samos, Kreikka.


Kreikan vihreimmän saaren maisemaa hallitsee kaksi korkeaa vuorta: Kerkis ja Ambelos. Samos on yhdistelmä ainutlaatuista luonnonkauneutta, upeita rantoja ja historiaa. Saaren tärkeimpiä matkailukohteita ovat Unescon maailmanperintökohteeksi julistettu Pythagorion muinaisnähtävyyksineen, kodikas ja aidosta kreikkalaisesta kyläelämästä tunnettu Kokkari ja rauhaa ja luontoa rakastaville sopiva Votsalakia.

Patikointi on erinomainen tapa nauttia Samoksen vehreistä maisemista. Merkittyjä patikkareittejä löytyy joka puolelta saarta.

Saarelta kulkee päivittäin lauttayhteys myös naapurimaahan Turkkiin, joten loman aikana pystyy helposti vierailemaan vaikka Efesoksen muinaisessa kaupungissa.

Harkitse myös näitä:

14. Azorit, Portugali. Saarilta löytyy kuumia lähteitä, vehreä ympäristö, valaiden bongailua ja maittavia kalaravintoloita.

15. Symi, Kreikka. Rauhallisen Symin satamapromenadilla voi nauttia hyvästä ruoasta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti